Mijn ervaring met Digital Detox Day!

09 September 2020

Woensdag

 

Hi lieve lezers,

Afgelopen zaterdag, 05 september 2020, was het voor het allereerst Digital Detox Day! Dit is een dag die speciaal in het teken staat van onze mentale gezondheid en wat Social Media met ons lichaam en brein doet. Vorige week van maandag tot vrijdag werd er dagelijks een video gepost (op de Instagram van Zoe Sugg) over verschillende onderwerpen die spelen met ons brein. Dit was eigenlijk een countdown naar Digital Detox Day op een heel informatieve wijze. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Digital Boundaries
  • Cyberbullying
  • Anxiety
  • Human Connection
  • Body Image

Deze video’s kun je terug bekijken op de Instagram van Zoe Sugg: http://www.instagram.com/zoesugg/

 

Het doel van de dag

Het allerbelangrijkste doel was dat er gekeken werdt naar wat het met je doet als je een dag geen Social Media gebruikt. Hoe zou je je dan voelen? Zou je je favoriete Social missen?

Hoe heb ik de dag besteed?

Op Digital Detox Day ontving ik een pakketje van Lush waar twee IRL bathbombs in zaten. Deze bathbomb heeft Zoe Sugg samen met Lush gecreëerd. ’s Avonds vulde ik het bad en plaatste ik 1 van de IRL bathbombs in het water.

Al gauw kleurde het water in een roze-paarse kleur, dat overging naar een prachtige, rustgevende donkerblauwe kleur. Met als resultaat dat deze donkerblauwe kleur de kleur van de nacht voorstelde en totale rust gaf. Mijn Nintendo Switch lag op het houten blad dat leunde over de zijkanten van het bad. Later speelde ik Animal Crossing New Horizons. Het was een heel fijn einde van een belangrijke dag.

 

Mijn ervaring

Het niet aanklikken van je Social Media apps is echt moeilijker dan je denkt! Vaak doen wij het onbewust, uit verveling en om ons te redden uit ongemakkelijkheid. In alle eerlijkheid, het was 00:06 uur op zaterdag (Digital Detox Day was net begonnen) en ik klikte zonder er bij na te denken op Instagram. Zo snel als ik er op klikte, zo snel kwam de gedachte in mijn hoofd dat dit helemaal niet de bedoeling was. Het gaat niet over het verbieden van iets, maar het gaat over de rust gunnen aan jezelf. Ik hoop dat jullie dat ook aan jezelf gunnen!

 

Liefs,

Marjorie


 »